HIC ukrasi za borHRVATSKI ŠAH

komplet hrvatski šahzastave-stalci-koplja

zastava na stalku


11.studenog 2021.
ZAGREB
Zagrebački Advent ove godine bez kućica na Zrinjevcu i bez klizališat na Tomislavcu

Advent, lampice na Zrinjevcu
Advent u Zagrebu, park ZrinjevacOvogodišnji Advent u Zagrebu trajat će 40 dana a održat će se od 27. studenog do 7. siječnja. Posvećen je igračkama i sve podsjeća na djetinjstvo i važnost obitelji. Početak će označiti tradicionalnim paljenjem svijeće na Trgu bana Jelačića u 17,00 sati a oko 19,00 sati održat će paljenje lampica na Zrinjevcu. Pripremljeno je i šest novih programa. No, ove godine Advent će biti skromniji, neće biti kućica na Zrinjevcu kao ni klizalište na Tomislavcu.

Uz tradicionalne hrvatske igračke koje su motiv ovogodišnjeg Adventa Zagreb, poseban naglasak stavljen je na kulturno-glazbena događanja koja će nas na najljepši mogući način uvesti u blagdansko raspoloženje i iščekivanje Božića.Adventski program

Naime, za vrijeme Adventa Zagreb održat će se čak 14 glazbenih programa s ukupno 129 koncerata. Mnogi zagrebački muzeji također sudjeluju u programu, a održat će se i predstave u HNK, Gavella u Tunelu Grič, Projekt Ilica: Q'ART, Advent Run, Advent u Vidri te posebni programi koji su priređeni za najmlađe.

"Svake godine trudimo se naš Advent oplemeniti novitetima te mi je posebno drago najaviti šest novih programa, a to su - Advent u LADU, zatim Christmas Garden u Akademiji likovnih umjetnosti (ALU), Adventovo na Katarincu, Zagreb Jingle Mingles u suradnji sa zagrebačkim ugostiteljima, Advent u Prolazu Matice hrvatskih obrtnika u suradnji s našim obrtnicima te Advent u zagrebačkim hotelima. Spomenula bih i Advent na Zrinjevcu, na kojem nas, uz prigodno uređenje, očekuje čak 13 koncerata naših poznatih hrvatskih izvođača i to svakog petka, subote i nedjelje", izjavila je direktorica TZGZ-a, Martina Bienenfeld.

Također, nastavlja se i s projektom izložbe proširene stvarnosti (AR) koja će koristiti animirane tradicionalne igračke kao motiv ovogodišnjeg Adventa, a bit će postavljene na 10 lokacija u gradu i to u parkovima, trgovima i velikim otvorenim prostorima.

Bozic u Hrvata, tradicijska jela


Isto tako, projekt Svjetlost Adventa i ove će se godine održati diljem Gornjeg grada, gdje se s odabranim institucijama ukrašava njihove prozore u blagdanskom duhu.

Bit će uređeno i 11 lokacija u Donjem gradu - Trg bana J. Jelačića, park Zrinjevac, Trg J.J. Strossmayera, Trg kralja Tomislava, Europski trg, prolaz Oktogon, Trg Republike Hrvatske, Trg Mažuranića, Matica hrvatskih obrtnika, ALU i Tunel Grič te četiri u Gornjem gradu - Trg sv. Marka, park Bele IV., plato Gradec te Strossmayerovo šetalište zapad.

"Pozivamo sve da i ove godine odgovorno uživaju u Adventu, u skladu sa svim mjerama i preporukama nadležnih tijela, a za one koji ne mogu biti s nama osigurali smo online prijenose na našim društvenim mrežama", izjavili su iz TZGZ-a.

Detaljne satnice svih programa, kao i aktualne informacije dostupne su na: www.adventzagreb.hr .

dnevnik.hr / HIC.hr
foto: arhiv

 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre