HIC grbovi-500-100
vijesti-aktualno


21.ožujka 2020.
KORONAVIRUS U HRVATSKOJ
U Hrvatskoj se obustvalja javni prijevoz

tramvaji

Prema odluci
Nacionalnog Stožera civilne zaštite od 21. ožujka obustavljaju se sve vrste javnog prijevoza u unutarnjem i međunarodnom cestovnom i željezničkom prometu te javnom gradskom prometu. Iz Odluke je izuzet autotaksi prijevoz, poručili su iz stožera u cilju sprječavanja širenja koronavirusa. Ministar Božinović je rekao da je akcenat na gradu Zagrebu.Grad Zagreb

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba u subotu je izvijestio da se obustvlja javni  prijevoz u cestovnom i željezničkom prometu te javnom gradskom prometu te je pozvao sve Zagrepčane da se bez iznimke pridržavaju odluka Nacionalnog Stožera civilne zaštite.

Zatvorena su dječja igrališta pa Stožer upozorava i na beskompromisno poštivanje te odluke o stavljanju izvan uporabe dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta.

Također i na odluke o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja temeljem koje se pogrebi, posljednji ispraćaji i polaganje urne mogu odvijati isključivo u najužem krugu obitelji i predstavnika vjerske zajednice, uz zabranu objave podataka na osmrtnicama o mjestu i vremenu održavanja posljednjeg ispraćaja.

Obustavlja se i obavljanje glazbenih te usluge dostave cvijeća i svijeća.

Gradski stožer Zagrepčane upozorava i na poštivanje odluke o mjerama prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva kojom se propisuje da je sklapanje braka u vjerskom ili građanskom obliku, kao i sklapanje životnog partnerstva moguće obavljati samo u najužem krugu obitelji uz prisustvo službene, odnosno vjerske osobe.

Prilikom posljednjih ispraćaja i sklapanja brakova potrebno je poštivati upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a prisutni ne smiju imati povišenu temperaturu niti simptome akutne respiratorne infekcije.

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba poziva sve građane Grada Zagreba na beskompromisno poštivanje donesenih odluka.

Pooštrene mjere u Zagrebu

Zagrebački Stožer je obustavio rad ugostiteljskih objekata, uslužnih djelatnosti, teretana, sportskih i rekreacijskih centara i klubova. Predložio je i ograničenje rada trgovina.
Grad Zagreb uspostavlja izdvojene ordinacije za pregled bolesnika za koje se sumnja na zaraženost od koronavirusa, radit će 24 sata na dan
a počinju s radom 16.ožujka na lokacijama:

Dom zdravlja Zagreb - Centar: Siget, Avenija Većeslava Holjevca 22, Laginjina 16

Dom zdravlja Zagreb - Istok: Hirćeva 1, Grižanska 4

Dom zdravlja Zagreb - Zapad: Prilaz baruna Filipovića 11, Park stara Trešnjevka 3"
Za više informacija posjetite aktualnu stranicu grada ZagrebaZdravstvo priprema dodatne smještajne kapacitete, stigla donacija medicinskog materijala


U Hrvatskoj se obustvalja javni prijevoz


jutarnji.hr/ HIC.hr
foto:CROPPIXVijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre