JUHOM DO ZDRAVLJA I VITKE LINIJE


Naše bake odavno su znale da je domaća juha zdrava za naš organizam, a sada su to potvrdili i znanstvenici koji tvrde da jedan tanjur domaće juhe svaki dan može pomoći kod "skidanja" suvišnih kilograma, ali i ojačati imunitet. Nije stoga čudno da jedna stara izreka kaže "dobar doktor prvo koristi hranu, pa onda lijekove". Znanstvenici tvrde da njezina terapeutska vrijednost leži u sastojcima.
Naime, konzumiranje domaće juhe jednom dnevno pomoći će vam otkloniti toksine iz organizma i omogućiti brže trošenje kalorija. Poželjno je da juha bude pripremljena od organskog povrća, jer u suprotnom pesticidi mogu organizam dodatno opteretiti toksinima.
Također, važno je prilikom kuhanja juhe na umu imati činjenicu da kuhanje namirnica na jakoj vatri može uništiti vitamine iz povrća, pa je stoga uvijek kuhajte na nižoj temperaturi.
Za dobar imunitet preporučuje se da u juhu stavite mrkve, kelj, svježi đumbir, luk, origano ili gljive, osivno o vašim željama. Svaka od ovih namirnica je korisna za čišćenje organizma. (R. L.) Glas Istre

---------------------



Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre