Accomodation in Croatia
HIA-porta
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 

ADRESAR HRVATA
IZVAN RH
(2700adresa)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr24.rujna 2015.
BITI ĆE RASPOREĐENI PO GRADU
Unajmljivanje električnih automobila na kratko-Spin City usluga

ZAGREB: Korištenje će se naplaćivati po minuti, a u njima će se moći prevoziti i kućni ljubimci.
Tvrtka Urban Mobility nudi novi koncept dijeljenja osobnih vozila nazvan Spin City, koji je namijenjen svim građanima koji posjeduju vozačku dozvolu i pametni telefon, a za koje ne treba biti vlasnik vozila niti za njega plaćati godišnje održavanje. Riječ je o usluzi sukorištenja automobila koji će biti raspoređeni na području grada. Direktor tvrtke Urban Mobility, Matija Krznar, pred gradskom upravom je predstavio koncept i prva dva “zajednička” vozila.

Naplata po minuti

- Uvest ćemo 20 klasičnih vozila marke Volkswagen Up i deset istih vozila, ali na struju. Vozila će biti brendirana logom naše tvrtke i raspoređena diljem grada. Cilj nam je dodatno unaprijediti mrežu javnog prijevoza - rekao za jutarnji.hr Krznar.

Uoči prvog korištenja usluge građani će se trebati jednokratno registrirati putem internetske stranice, a nakon toga su im potrebni samo vozačka dozvola i pametni telefon.

Cijena registracije iznosi 150 kuna, a za taj novac korisniku se dodjeljuje 50 besplatnih minuta vožnje. Cjelokupni proces registracije odvijat će se putem interneta, odnosno djelatnik Spin Cityja će preko Skypea ili Vibera verificirati svakog korisnika i dodijeliti mu aktivacijski kod za aplikaciju. Nakon toga će moći pametnim telefonom locirati najbliže vozilo i otključati ga. Tvrtka planira do proljeća uvesti ukupno 30 automobila koje će iznajmljivati po cijeni od 2,62 kune po minuti, u što će biti uključen i benzin odnosno struja.

Kartica za gorivo

Naime, u svakom vozilu nalazit će se kartica za dopunjavanje gorivom na jednoj od partnerskih benzinskih stanica, a prilikom svakog “tankanja” korisniku se dodaje deset besplatnih minuta vožnje.

U samim vozilima nalazit će se i dječje sjedalice te posebne plahte za prijevoz kućnih ljubimca.

- Korisnici car sharinga nemaju troškove koji prate vlasništvo nad vozilom poput registracije, održavanja, osiguranja i poreza. Oni plaćaju vožnju po minuti. Procjenjuje se da jedno vozilo car sharinga uspješno  zamjenjuje do deset vozila u privatnom vlasništvu - dodaje Krznar

Velika investicija

U tvrtki Urban Mobility procjenjuju da otprilike 40 posto kućanstava u Zagrebu ne posjeduje osobno vozilo. Smatraju da usluga car sharing može popuniti nedostatak potrebe za prijevozom u gradu i želju za posjedovanjem vlastitog vozila, a ukupno su u projekt uložili 2,3 milijuna kuna. Slični koncepti već su neko vrijeme dostupni u nekim europskim gradovima gdje su prepoznati kao alternativa vlasništvu nad osobnim vozilom.

izvor:jutarnji.hr /hic


hotel ARISTOS 4*, Zagreb
www.hotel-aristos.hr 

hotel Laguna 3*, Zagreb
www.hotel-laguna.hr 
 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre