ADRESAR HRVATA
IZVAN RH
(2700adresa)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hrAccomodation in Croatia
HIA-porta
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 
15.lipnja 2015.
SMJENA UPRAVA
Umjesto Dejana Fučeka Zagrebački holding će voditi Ana Stojić Deban

Zagrebački holding

Skupština trgovačkog društva Zagrebački holding smijenila je predsjednika Uprave Dejana Fička te umjesto njega imenovala Anu Stojić Deban. Smijenjeni su članovi Uprave - Denis Nikola Kulišić, Krešimir Kvaternik te Marija Cvrlje, priopćeno je iz Holdinga. Smijenjena nije jedino Daniela Franić, koja ranije nije potpisala menadžerski ugovor nego joj je na snazi ostao stari ugovor o radu.

Skupština društva donijela je odluku da se Anu Stojić Deban, dosadašnju predstojnicu ureda Uprave Zagrebačkog holdinga, imenuje predsjednicom Uprave društva koja će obnašati tu funkciju do imenovanja nove Uprave društva, ističu iz odnosa s javnošću Zagrebačkog holdinga. Stojić Deban prihvatila je odluku Skupštine te je pokrenut postupak upisa u Trgovački sud.

'Radi se o iskuljičivo političkoj odluci jer nismo htjeli biti marionete i služiti u ostvarivanju uskih političkih ciljeva', izjavio je bivši predsjednik Uprave Holdinga Dejan Fičko. Na pitanje koji su to ciljevi odgovorio je " pitajte gospodina gradonačelnika".

Smjenjivanje Uprave Zagrebačkog holdinga gradonačelnik Bandić najavio je proteklog tjedna u više navrata jer se oglušila na njegov zahtjev da se odrekne visokih otpremnina.29.svibnja u holdingu je smjenjeno nekoliko članova Nadzornog odbora

U Zagrebačkom holdingu je već ranije, 29.svinbnja, smjenjeno nekoliko čelnika. Iz Nadzornog odbora su smijenjeni Maruška Vizek i Hrvoje Šimović a kao novi članovi imenovani su Jelena Pavičić Vukičević, potpredsjednica Gradske skupštine i predsjednica zastupnika Kluba Milana Bandića, njezin stranački kolega Mirsad Srebreniković, Grgo Jelinčić, HSU-ov gradski zastupnik, Miro Herak, pročelnik Gradskog kontrolnog ureda, i pravnica Andrea Šulentić, pomoćnica pročelnika Ureda gradonačelnika.


Prve smjene

Prvi su to potezi gradonačelnika Milana Bandića, nakon izlaska iz pritvora, vezani za Zagrebački holding i uvod u ono što bi se moglo događati tijekom sljedećeg tjedna oko smjene kompletne Uprave ovog trgovačkog društva. Smjenom Vizek i Šimović, koji su u NO-u Holdinga sjedili još u vrijeme SDP-ova predsjednika Uprave Ive Čovića, a postavljanjem sebi odanih ljudi, Bandić očito želi osigurati kontrolu u Nadzornom odboru kako mu to tijelo ne bi zadavalo previše problema oko moguće smjene Uprave. Isto tako, vrlo je izgledno da ovo nije kraj smjenama u NO-u budući da Bandić vjeruje kako to tijelo snosi odgovornost zbog potpisivanja ugovora s novom Upravom.
NO tako trenutačno ima deset članova, a do ponedjeljka bi se trebalo znati tko će biti šef tog tijela. Prema nekim informacijama, Bandić bi na tome mjestu želio vidjeti Slavka Linića, a u slučaju da se njih dvojica ne dogovore, prema nekim članovima, vrlo je izgledno da fotelju Mirne Šitum, koja je trenutačno predsjednica, preuzme Jelena Pavičić Vukičević.

2,7 milijuna kuna

Plani je sljedeći: NO trebao bi se sastati u ponedjeljak, nakon čega će se Upravi ponuditi klasični ugovori o radu. Ako ih ne prihvate, gradonačelnik će ih smijeniti na što ima pravo kao predsjednik Skupštine Holdinga. Da to želi napraviti, i sam je jučer potvrdio.

- To je već trebalo napraviti. To je u ime pameti. Ako ljudi ne korespondiraju s vremenom, ne preostaje ništa drugo nego da se izaberu oni koji korespondiraju s vremenom - poručio je Bandić.

Ako se to dogodi, smjena će ga stajati 2,7 milijuna kuna kolika je ukupna otpremnina prema ugovorima koje imaju. Osim ukoliko Bandić nema dokumente kojima će osporiti te ugovore. U isto vrijeme Holding plaća praktički još jednu upravu. Radi se o članovima bivše uprave koji su trenutačno savjetnici nove uprave, a njihov godišnji tošak iznosi oko 2,5 milijuna kuna.

- Kako je moguće da to ne smeta gradonačelniku? To su uhljebi koje gradonačelnik želi da riješimo, a nas proziva. Mi nakon isteka četverogodišnjeg mandata odlazimo i nećemo biti na teret građana - kaže jedan član Uprave.

Solomunsko rješenje

Trošak savjetnika Uprave Dejan Fičko je spomenuo i u svom odgovoru gradonačelniku Bandiću. Osim toga, naveo je kako njihov motiv javljanja na natječaj nije bio novac, nego želja da Zagreb postane bolje mjesto za život, gdje je iskorijenjen poguban utjecaj sitnih političkih interesa, mjesto bez korupcije i nepotizma. Taj je dio posebno razbjesnio Bandića. Fičko je jučer objasnio kako nije mislo na nikog konkretno već kako je to njihov modus rada.

Nakon takvog pisma gotovo je nemoguće da se ostavare želje nekih članova NO-a koji su rekli kako se nadaju da će obje strane pronaći solomusnko rješenje. Prema jednoj od ideja, Upravi bi se ponudio ugovor o radu, ali s klauzulom da u slučaju smjene u prvoj godini mandata imaju pravo na otpremninu u iznosu godišnje plaće. Nakon toga bi imali ugovor o radu te bi u slučaju smjene mogli birati hoće li nastaviti raditi u Holdingu ili će uzeti otpremninu od tri bruto plaće. Doznajemo, dio Uprave na to bi pristao.hrt/jutarnji.hr/hic

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre