ADRESAR HRVATA
IZVAN RH
(2700adresa)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr



15.rujna 2015.
SUMNJA NA KORUPCIJA U GRADSKOJ UPRAVI
Članovi komisije dobivali stanove od građevinara, samo jedan službenik je dobio 7 stanova.

ZAGREB: Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić nije dostavio imena članova komisija za uporabne dozvole. U Gradu se pravdaju da se komisije formiraju posebno za svaku zgradu pa trebaju konkretnu zgradu za koju se popis traži, piše 24 sata. No Bandić je obećao imena nakon reportaže u HTV-ovoj emisiji “Labirint” koja upućuje na korupciju u gradskoj upravi. Uskoku je podnesena kaznena prijava protiv jednog od članova komisije, a u njoj se navodi čak 7 stanova koje posjeduje

Navodno je neke od njih dobio upravo kako bi zgradama izdao uvjerenje da udovoljavaju sve tehničke uvjete, iako nije tako. Tako su, navodno, dozvole dobile i zgrade u Vrbanima, prije nego je prije osam godina buknula afera s onečišćenom vodom. 24.sata piše da se radi o službeniku Đ.B (59) koji je bio član komisija. Provjerom je utvrđeno da isti sa suprugom ima 2 stana na Vrbanima u Zagrebu, jedan na Radničkoj cesti, a četvrti u Jarnovićevoj ulici. U prijavi se navodi još nekretnina, primjerice apartman u Vodicama koji ne glasi na njega, kao i dodatni stanovi koji glase na obitelj. 

Zgrade su dobile uporabne dozvole 2007. i 2011. godine. Odvjetnica Ljiljana Maravić Pirš je u emisiji navela da je to samo jedan od slučajeva u praksi koja traje godinama u Zagrebu.

Prozvani Đ. B. kaže da se radi o hrpi laži. O svojoj imovini ipak nije htio razgovarati.
" Niti imam 7 stanova niti imam prosječnu plaću. Ma gledajte, ne polemizira mi se koliko stanova imam ili nemam. Iza svega ovoga se krije zapravo obiteljski sukob. Moj zet plasira te priče nakon rastave i nakon što mu nije prošla iznuda" kaže i dodaje da će angažirati odvjetnika.

Od izvora iz gradske uprave "doznajemo da su priče o tome da članovi komisija uzimaju stanove krenule još prije nekoliko godina. Tada se odjednom pokazalo da su povećali svoju imovinu, i to u zgradama za koje su bile zaduženi. Postajala su i imena nekih ljudi, ali je na kraju sve završilo u ladicama ", piše 24.sata .
Bivši saborski i gradski zastupnik Pero Kovačević kaže da je i on čuo slično i da je upravo zato predlagao da se u zakon uvede da se kupnja nekretnine mora dokazati podrijetlom imovine. Ali nije mu prošlo.
Naselje u kojem Đ.B. ima dva stana sagradili su Zagrebgradnja i Geoprojekt koji su ranije mijenjali zemljišta s Gradom kako bi napravili zgrade.


(24.sata/HIC)

 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre