vijesti iz Zagreba
ADRESAR HRVATA
IZVAN RH(2700adresa)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hrHIA-porta
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 
Accomodation in Croatia

 

25.svibnja 2015.
MEĐUNARODNA VRTNA IZLOŽBA
Počinje jubilarni 50.Floraart u Zagrebu

50.Floraart
fotografija : vrtni aranžman povodom jubilarnog 50.Floararta-TORTA

ZAGREB: Međunarodna vrtna izložba Floraart najveći je hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe koji okuplja brojne domaće i strane izlagače, dok izložbu posjeti više stotina tisuća posjetitelja. Floraart organizira Zagrebački holding – Podružnica Zrinjevac pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Ove godine izložba slavi vrijedan jubilej, 50 godina postojanja. 

Tim povodom sajamska izložba produljena je na cijeli tjedan i trajat će od 25. do 31. svibnja. Organizator je osmislio niz popratnih događanja u središtu grada, na Gornjem gradu - odakle je sve krenulo prije pola stoljeća - i na Bundeku gdje se Floraart održava od 2006. godine. 

Tijekom trajanja Floraarta organiziran je besplatan prijevoz autobusom na kružnoj liniji Bundek – Katarinin trg – Bundek, uspinjačom te vlakićem od istočnog parkirališta na Zagrebačkom velesajmu do ulaza u park Bundek. 

U sklopu Floraarta tradicionalno se organizira i prigodna prodaja cvijeća i sadnica. Osim na zapadnom i istočnom dijelu parka Bundek, ove godine prigodna prodaja organizirana je i u Tomićevoj ulici podno uspinjače. Ove godine na sajmu sudjeluje 161 izlagač iz Hrvatske te 16 inozemnih izlagača iz 8 zemalja.


Floaart je najavljena 17. svibnja na Trgu bana Josipa Jelačića tradicionalnom manifestacijom 'Cvijet u srcu grada'. Svečano otvorenje Izložbe je u ponedjeljak, 25. svibnja u 13 sati na Bundeku. Izložba je otvorena svaki dan do nedjelje, 31. svibnja, od 9 do 21 sat.  Ulaz na sva događanja je besplatan!

Program na pontonskoj pozornici na Bundeku tijekom manifestacije floaart OVDJE
smještaj u Zagrebu
hotel ARISTOS 4*, Zagreb 
hotel LAGUNA 3*,Zagreb 

 

 

 
Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre