HICmade in croatia, suveniri


11. rujna 2019.

NOVI UDAR NA SŽEP ZAGREPČANA
Bandić planira uvesti naplate parkiranja po cijelom gradu

parkiranje

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, nakon što je početkom ovog mjeseca već proširio parkirne zone u gradu, planira još jedan udarac na džep građana. ''Treba uvesti parking svugdje da budu svi isti, ali po zonama.
Znači, u 5. zoni bi parkirno mjesto bilo 25 kuna mjesečno. To je manje od kutije cigareta. Proširiti zone, uredimo parking. To je javni prostor'', rekao je gradonačelnik.
I bez širenja parkirnih zona, Zagreb već ima jedan od najskupljih cjenika u regiji. Za parkiranje u prvoj zoni skuplji je jedino Beč, a jeftiniji i Budimpešta, Ljubljana i Beograd, prenosi dnevnik.hr.

''Novi harač se sprema''

Svoj plan gradonačelnik Bandić u utorak u popodnevnim satima je prezentirao i vijećima mjesnih odbora i predsjednicima vijeća gradskih četvrti, a HNS-ov zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Tomislav Stojak na Facebooku je objavio da je na sastanku potvrđeno da Bandić želi parking naplaćivati na svim javnim površinama na području svih kvartova u Zagrebu.

''Citiram kako mi je javljeno od sudionika sastanka: 'Želi se uvesti pravedni sustav naplate prometa u mirovanju na području cijelog Zagreba, a sve u dogovoru s gradskim četvrtima i mjesnim odborima, odnosno oni trebaju odlučiti o pravednom sustavu naplate za sve građane na javnim površinama, a zone bi išle od 0-5'', objavio je na Facebooku Stojak.

''Naravno, taj “pravedni” sustav naplate novog harača pripremit će gradska uprava i onda će se mjesni odbori i gradske četvrti morati o njemu izjasniti. Kažu da je bilo gotovo pa idilično jer je gradonačelnik nekoliko puta pozvao na razumijevanje i konsenzus! Nakon tih riječi gotovo da je i suza svima krenula! Eto, novi harač se sprema'', napisao je Stojak.NOVE PARKIRNE ZONE

Grad Zagreb od 1. rujna proširio je naplatne zone parkinga. Prema izmijenjenom Pravilniku u prvoj zoni je cijela Medvedgradska i Mlinarska ulica.

U drugu zonu ušli su kvartovi: Središće, Savica, Medvešćak.
U trećoj zoni se plaćaju parkirna mjesta na parkiralištu uz autobusni terminal na Vrapčanskoj aleji, oko doma zdravlja u Vrabečaku 4, uz Tržnicu Vrapče te Szabin odvojak. 

- Naplata i kontrola parkiranja u svim navedenim ulicama započela je 02. rujna 2019. godine, a cijene parkiranja nisu promijenjene. I nadalje za sat parkiranja u III. zoni iznositi 2 kune, u II. zoni 5 kuna, a u I. zoni 12 kuna .


dnevnik.hr / HIC.hr
foto: arhiv


 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre