Accomodation in Croatia
HIA-porta
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 

ADRESAR HRVATA
IZVAN RH (2700adresa
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr23.listopada 2015.
NOVI PRIJEVOZNIK
U Zagreb stigao UBER , građani zadovoljni a taxisti strijepe od konkurencije.

Uber


ZAGREB:Naći taksi u Zagrebu od četvrtka je još jednostavnije. Dovoljno je samo skinuti aplikaciju na mobilni uređaj i “vozilo pronađe vas”, kako stoji na službenim internetskim stranicama Ubera, strana tvrtke vrijedne 40 milijardi dolara koja je u više od dvjesto svjetskih gradova u potpunosti promijenila način na koji se koristi taksi prijevoz.

Posao gotovo pa zajamčen

U srpnju je tvrtka raspisala natječaj za generalnog menadžera te menadžera operacije i logistike, dok je još prošlog tjedna aktualan bio natječaj i za menadžera marketinga. Čini se da je Uber našao sve što im u Zagrebu treba kako bi počeli raditi po svom vrlo jednostavnom principu. Korisniku je dovoljno samo da svoj telefon opremi mobilnom aplikacijom Ubera te uključi GPS. Kad poželi taksi, jednim klikom prijavljuje da mu je potrebno vozilo, a aplikacija mu šalje vozača na lokaciju na kojoj se on, prema GPS-u, nalazi. Naplata vožnje obavlja se direktno s korisnikove kreditne kartice, dio ide Uberu, a dio samom vozaču koji može biti – svatko s vozačkom dozvolom.

– Zaradi tjednu plaću tako da pomogneš našim korisnicima u vožnji gradom. Budi svoj šef i vozi prema vlastitom rasporedu – upućuju iz Ubera, na svojoj internetskoj stranici, one koji žele postati njihovi vozači, na registraciju za upravo tu djelatnost. I princip je poprilično jednostavan, dovoljno je dati svoje ime i prezime, telefonski broj, e-mail te mjesto stanovanja, a u daljnjoj registraciji i druge podatke, poput boje automobila, njegova godišta i vrste, a nakon toga, posao je gotovo pa zajamčen.

Neće paliti taksimetar

Ipak, u Zagrebu neće biti dovoljna samo registracija na internetskoj stranici, budući da Uber ovamo dolazi po modelu Ubera, što znači da će vozilima upravljati isključivo registrirani taksisti. Međutim, oni, kad pokupe svoju mušteriju, neće paliti taksimetar, već se cijena formulira na način da se naplaćuje prijeđeni kilometar, ali ako je vožnja sporija od 18 kilometara na sat, naplaćuje se vrijeme provedeno u taksiju.

Također, cijene mogu varirati s obzirom na godišnje doba, pa nešto skuplja vožnja može biti, primjerice, u vrijeme Božića ili Nove godine. Kako piše portal Netokracija, već je 13.000 Zagrepčana skinulo Uberovu aplikaciju, a isprobati vožnju zainteresirani će moći danas točno od podneva.
lijep i zdrav osmijeh
keramičke krunice za 
samo 700 kuna 
www.osmijehplus.comvecernji.hr/HIC
smještaj u Zagrebu:
hotel ARISTOS 4*, Zagreb
www.hotel-aristos.hr 

hotel Laguna 3*, Zagreb
www.hotel-laguna.hr 
 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre