14.travnja 2015.
UPRAVLJENJE GRADOM
Vesna Kusin: Bandić neće doći na posao dok se ne poslože sve dileme.


Bandić,Kusin, Švaljek
na slici:Bandić, Kusin(u sredini), Švaljek

ZAGREB: Milan Bandić , iako ima dozvolu za obavljanje dužnosti gradonačelnika, još nije došao na posao. Bandić čeka da mu sud da stvarnu uputu na koji način može djelovati, rekla je njegova zamjenica Vesna Kusin dodavši kako joj je Bandić rekao da će "jednog dana doći"
 Bandić ne želi ništa prepustiti slučaju, postupit će onako kako bude propisano, kaže Kusin. 


ranije objave: 30.ožujka 2015.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Vesna Kusin koja od prošlog tjedna obnaša dužnost gradonačelnika, izjavila je u ponedjeljak da je krenula s radom u Gradskoj upravi i da Grad normalno funkcionira.

"Krenula sam s radom kako bi se sve normalno organiziralo i kako bi Grad funkcionirao. Moram reći da je sve kao 'po žnorici'", rekla je Kusin novinarima nakon dodjele stipendija zagrebačkim učenicima i studentima s invaliditetom u Starogradskoj vijećnici.

Navela je da se sa svojom prethodnicom Sandrom Švaljek trebala naći u petak, ali nije stigla zbog sjednice Gradske skupštine, pa će se s bivšim zamjenicom gradonačelnika, koja je podnijela ostavku, sresti u ponedjeljak ili utorak.

U tijeku su dogovori u Gradskoj upravi na koji će se način dalje raditi kako bi u Gradu Zagrebu bilo ne samo isto nego i bolje, a građanima najbolje, poručila je Kusin.

Za utorak su zakazani sastanci vezani za sportski kamp na Sveticama, najavila je Kusin dodavši kako će se osobno potruditi da se nesporazumi riješe.

"Očito problema ima, ne bih rekla da je Grad napravio nešto krivo, ali kad su imovinsko-pravna pitanja na dnevnom redu, to uvijek dugo traje - ne zbog nerada nego zbog nekih pravnih elemenata. Strpimo se još koji dan, nadam se da ćemo to riješiti unatoč današnjim najavama da je svemu došao kraj. Trebamo nekoliko dana strpljenja da obavimo razgovore s jednom i drugom stranom", rekla je Kusin.

Kusin je novimnarima danas izjavila da još nije pristupila novoosnovanoj stranci Bandić Milan 365- Stranka rada i solidarnosti, čijih je 200 osnivača u subotu na Peščenici održalo osnivačku skupštinu.
Na pitanje novinara hoće li se priključiti stranci Kusin je odgovorila da novoosnovanoj stranci daje punu podršku ,kao što i oni podupiru nju ali trenutno ima toliko posla da svoje snage ne može "rasipati na različitim terenima". Kako kaže sada "mora raditi 24 sata na dan, 365 dana u godini", iako se nada da će se Bandić uskoro vratiti na mjesto gradonačelnika.

Mediji su u ponedjeljak objavili da je Hrvatski nogometni savez odustao od izgradnje kampa na Sveticima jer Grad Zagreb i Zagrebačka nadbiskupija ne mogu riješiti problem oko zamjene zemljišta. Crkva je spremna odreći se prava na povrat oduzete imovine na Sveticama pod uvjetom da u zamjenu dobije zemljišta za izgradnju crkvi u Jelkovcu, Španskom i na Kajzerici.

izvor:rtl/hic


vezene vijesti
Nakon što ju je Bandić razvlastio Sandra Švaljek podnijela ostvku.


Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre