HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
zlatnici i srebrnjaci


21.siječnja 2021.
ZBOG AFERE S NEKRETNINAMA
Ivo Žinić podnio ostavku na dužnosti u HDZ-u

Ivo Žinić podnio ostavku


Ivo Žinić
pritisnut nekretninskim aferama danas je podnio ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije te neće biti kandidat za župana na lokalnim izborima, priopćeno je iz HDZ-a.   Žinić se povukao sa stranačkih funkcija ali ostaje župan do lokalnih izbora.

Na inicijativu predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića jučer je održan sastanak užeg Predsjedništva stranke oko nejasnoća u vezi s imovinom i stambenim zbrinjavanjem Ive Žinića.

Nakon jutros obavljenih konzultacija, Predsjedništvo HDZ-a predložilo je da sisačko-moslavačku organizaciju HDZ-a do održavanja izbora za novog predsjednika vodi predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Sisak, član ŽO HDZ-a Sisačko-moslavačke županije i saborski zastupnik Ivan Celjak.


Žiniću se spočitava

 Podsjetimo, priča o županovim nekretninama počela je s državnom kućom u kojoj živi od 1995. godine, nastavilo se s nekretninom koju nije prijavio u imovinskoj kartici, a u medijima se javlja da je koristio i državni stan na zagrebačkom Borovju. Ispostvilo se ga država već sedam godina pokušava iseliti iz stana koji je dobio na korištenje u Zargebu. 

Žinić je pak tvrdio da je "čist" te da je sve radio u skladu s propisima, ali i da će se povući ako se utvrde nezakonitosti.  "Spreman sam odstupiti sa mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a i ne kandidirati se za župana ako se utvrde nezakonitosti", ranije je izjavio Žinić.

"Ni u jednu nekretninu nisam ušao nelegalno i protuzakonito. Za svaku sam dobio dokument da sam legalno u svim tim nekretninama. Ni za jednu se nisam oglušio ni o jednom plaćanju i za kuću i za stan. Ovaj medijski linč koji se provodi prema meni i obitelji s konsturukcijama i neistinama a i pokušajima dezintegracije mene kao osobe", kazao je Žinić

Nekoliko puta je ponovio da nije točno da posjeduje četiri nekretnine, a za stan u zagrebačkom Borovju tvrdi kako su u njega došli kao prognanici i potom su ga "još malo koristili" njegovi sinovi. "2008. sam za taj stan prekinuo postupak za darovanje", kazao je Žinić. 

Tvrdi da je cijela priča iskonstruirana kao što je, po njegovom mišljenju, bila iskonstruirana i priča o nekvalitetnoj obnovi kuća nakon rata. 


hrvatski šah, komplet

Raspušten požeški HDZ

Također, Županijski odbor HDZ-a Požeško-slavonske županije jučer je donio odluku o raspuštanju Gradskog odbora HDZ-a Grada Požege. Ujedno je imenovano Povjerenstvo Gradskog odbora s 11 članova koje će na prvoj sjednici izabrati između sebe novog povjerenika.

Dosadašnji predsjednik GO HDZ-a Grada Požege Darko Puljašić podnio je i ostavku na mjesto potpredsjednika Županijske organizacije HDZ-a, a Mario Pilon na člana u tom stranačkom tijelu.

HIC.hr
foto: N1


 
Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama
Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre