HIC MIC-banner-koronavirus07.svibnja 2020.
EPIDEMIJA KORONAVIRUSA
U Zagrebu nema novozaraženih, ozdravilo 407 osoba

koronvirus


U protekla 24 sata u Zagrebu nije bilo pozitivnih na koronavirus, ozdravilo je 407 osoba, što je 15 više nego jučer. Cijeli zdravstveni sustav funkcionira - izjavio je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar nakon Sjednice stožera civilne zaštite.

Gradonačelnik Milan Bandić komentirao je kako je 'lijepo kada su svi dobre volje i kada nema novozaraženih'. - No, uz popuštanje mjera, nema opuštanja - dodao je Bandić.

Bandić je najavio proširivanje terase svim ugostiteljima, ako se na taj način ne ugrožava prolaz vatrogasnim i ostalim službama. I nećemo to naplaćivati. Moramo pomoći ljudima da prežive, jer to sada jest preživljavanje - zaključio je Bandić.21.travnja 2020.

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba je na današnjoj konferenciji za novinare objavio najnovije podatke o broju oboljelih koronavirusom u Zagrebu.

U protekla 24 sata u Zagrebu je 16 osoba pozitivnih na koronavirus što je ukupno 450 zaraženih. Kroz ambulante je prošlo 109 osoba, od čega ih je dvoje stavljeno u samoizolaciju, priopćili su iz Stožera.


U psihijatrijskoj bolnici u Kukuljevićevoj i dalje nema pozitivnih slučajeva. Ukupno je u cijelom gradu testirano 5033 osoba.

“U proteklom danu 10 osoba kršilo mjeru samoizolacije, od toga 6 na području Zagreba i na području županije. Protiv jedne osobe je i podnesena kaznena prijava. Riječ je o mlađoj ženskoj osobi koja je pozitivna na koronavirus napuštala svoje mjesto stanovanja u Novom Zagrebu. Također, imamo i dva optužna prijedloga zbog izmišljanja i stvaranja panike protiv dvoje osoba koje su plašile ljude tvrdnjom da su zaražene što nije bio slučaj”, rekao je načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić.

“Jedan caffe bar u Sesvetama kršio je mjere Nacionalnog stožera i posluživao goste te imamo slučaj jedne pekarnice koja je prekoračila rano vrijeme na Črnomercu”, dodao je. (zagreb.info)


HIC.hr
foto:arhiv
8.veljače 2020.
Sumnja na pojavu koronavirusa u Zagrebu

Dvojica pacijenata primljena su u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti "dr. Fran Mihaljević" zbog sumnje na koronavirus.

Riječ je o Hrvatu koji se vratio iz Kine te stranom državljaninu, koji je odmah i otpušten iz bolnice.

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je da nema razloga za paniku te da ni kod jednoga od njih nisu zabilježeni ozbiljniji zdravstveni problemi. 

- Pacijent je u Kini bio febrilan, imao je virozu za što je dobio terapiju, prestao je biti febrilan. Po povratki u Hrvatsku ponovno kašlje. U ovom trenutku nema temperaturu. Na pregledu je u infektološkoj klinici i dalje će se postupiti u skladu s preporukama. Vjerojatno će biti zadržan u izlolaciji, rekao je za HRT ministar zdravstva.

- Analize su u tijeku i uskoro ćemo imat rezultate. Ispoštivali smo sve protokole, zaprimili tog muškarca, ne mogu niti reći bolesnika jer doista ima blage simptome bolesti, u našu kliniku kako bi se otklonila ta sumnja na virusnu infekciju, objasnila je prof. dr. sc. Davorka Lukas, dežurna liječnica u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu.

hrt/HIC.hr

foto:
Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre