HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
Made-in-Croatia, hrvatski proizvodi i hrvatski suveniri

 

08.studeni 2018.
SUMNJA NA GOSPODARSKI KRIMINAL
Ivica Todorić sinoć stigao u Remetinac, danas će biti ispitan u DORH-u

Agrokor-Todorić

Nakon što je bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić sinoć propraćen u Hrvatski u smješten u istražni zatvor u Remetinuc danas bi trebao biti ispitan u DORH-u. Todorić u Remetincu dijeli ćeliju s cimerom, a danas su ga posjetile odvjetnica Jadranka Sloković i supruga Vesna. Nakon izlaska iz Remetinca Sloković je novinarima kazala kako će tražiti ukidanje istražnog zatvora za Ivicu Todorića.

Tužiteljstvo će ga danas suočiti s optužbama zbog sumnje u izvlačenje više od milijardu kuna iz bivše tvrtke. Bit će mu ponuđeno da iznese obranu. Prema neslužbenim informacijama tužitelji bi ga mogli ispitati u poslijepodnevnim satima.

U aferi Agrokor ukupno 15 osumnjičenih, istražni zatvor bio je odobren jedino za Todorića, čija se obrana žalila na sudsku odluku o pritvoru, ali ta žalba nije ni razmatrana jer je on bio u bijegu. Na slobodu bi, kako se doznaje, mogao izaći nakon što tužiteljstvo ispita jedinog preostalog svjedoka, ako u međuvremenu ne zatraže njegovo pritvaranje po nekoj drugoj osnovi. 


Todorić stigao u Hrvatsku

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić izručen je Hrvatskoj. Sinoć u 20,50 zrakoplovom je sletio u zagrebačku zračnu luku 'Franjo Tuđman'. Nakon slijetenja policijskim kombijem oko 21.40 prevežen je u zagrebački istražni zatvor Remetinec. 

Ivica Todorić u zrakoplov je ušao prvi i sjedio je u posljednjem redu aviona, a pratili su ga hrvatski i engleski policajci. Jedan je sjedio do njega, a jedan red ispred i branili su svaki kontakt s njime. Iz aviona je izašao zadnji i odmah je policijskim kombijem prevezen u Remetinec, jer je na snazi odluka o određivanju istražnog zatvora zbog opasnosti utjecanja na svjedoke.

Istražni zatvor određen mu je zbog utjecaja na svjedoke, a kako se doznaje u cijeloj istrazi neispitan je ostao samo jedan svjedok.


Todorić je odmah nakon slijetanja u pratnji pravosudne policije prepraćen u Remetinec, gdje je sve spremno za njegov prihvat. U pritvorskoj jedinici bit će sam .

U četvrtak u prijepodnevnim satima prepraćen je istražnom sucu koji će odlučiti hoće li mu biti određen jednomjesečni pritvor.

"Ovo me neće zaustaviti i još ću jače krenuti naprijed. U godinu dana skupio sam niz dokaza i informacija i dalje se idem boriti za istinu", komentirao je Todorić svoje izručenje u Hrvatsku. Na upit je li spreman za Remetinec, Todorić je odgovorio da je spreman na sve, dodajući da ne vidi za što bi u Hrvatskoj mogao biti osuđen.

Nekad najmoćnijem hrvatskom gospodarstveniku blokirano je 64,4 milijuna eura u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Nizozemskoj i Kanadi, doznalo se u travnju od njegove obrane, a boravak u Londonu financirao je novcem dobivenim od prodaje roditeljske kuće supruge Vesne.

Sve o ovoj temi OVDJE

hrt.hr /HIC.hr
foto: arhivVijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre