HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
Made-in-Croatia, hrvatski proizvodi i hrvatski suveniri

 

25.listopada 2018.
ODLUKA LONDPNSKOG SUCA
Todorić se izručuje Hrvatskoj, odbijena žalba

Ivica todoric-sud u Londonu

Na Visokom sudu u Londonu održano je ročište na kojem je sudac Duncan Ouseley odbio je žalbu Todorićeve obrane na izručenje Hrvatskoj. 

Gotovo tri sata trajala je rasprava. Moglo se doista čuti mnogo argumenata obrane. No, vodila se priča, što smo slušali i na samom ročištu u travnju ove godine. Tada su se iznosili argumenti da tužiteljstvo u Hrvatskoj ne radi dovoljno brzo, odnosno da ima namjeru voditi samo istragu dok se ne zna hoće li podići optužnicu protiv Ivice Todorića. To su bili glavni argumenti oko koje se vodila rasprava.

Tužiteljstvo je pokušavalo objasniti zbog čega je sutkinja Emma Arbuthnot u travnju odlučila da se Ivicu Todorića treba izručiti Hrvatskoj. Stiče se dojam da sudac baš nije bio uvjeren argumentima obrane i da će dobro razmisliti hoće li promijeniti odluku o izručenju ili neće, javila je HRT-ova novinarka Silvana Skočajić uživo iz Londona.


Evo što je Todorić rekeo nakon odluke suda

"Čujte, ovo je za mene bio jedan poslovni potez. Odlučio sam se doći u London, ostao godinu dana, u tom svom poslu u Londonu sam obavio sve zadatke koje sam stavio pred sebe. Ostajem ovdje još jedno 25 dana. Kolege će dati izjavu za medije. Naravno da sam razočaran, ali u krajnjoj liniji ja moram dalje u fajt. Ovo me neće zaustaviti, ja ću još jače krenuti naprijed", rekao je Ivica Todorić po izlasku sa suda, piše N1.hr

Očekuje li da će na slobodi čekati izručenje? "Da, da, idem doma. Ja sam slobodni građanin", odgovorio je novinarima koji su ga pitali i je li spreman za Remetinec?
"Kako ne, ja sam za sve spreman."

Na pitanje očekuje li u hrvatskoj oslobađajuću presudu, Todorić je odgovorio: "Za što? Zašto bih ja bio osuđen?".

Novinari su pitali Todorića ima li poruku za premijera Plenkovića, kojeg je često napadao u svojim objavama na blogu.

"Gospodin Plenkoviće je jučer od mene dobio kaznenu prijavu. Ja idem dalje", odgovorio je.


Evo što je o slučaju Todorić rekao ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković

"Mislim da u Hrvatskoj nema političkog progona iz čistog razloga što, zapravo, radi se o vrlo konkretnim stvarima, gdje znamo u kakvom je stanju bio Agrokor, znači sve tvrtke u sustavu Agrokora, znamo koliko se to moglo reflektirati na cijelo gospodarstvo. I naprosto čeka ga jedno fer, korektno i objektivno suđenje, kakvo u Hrvatskoj je". 

Na pitanje je li DORH ispitao sve svjedoke u slučaju Agrokor, glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić kazao je da , od onih koji su navedeni u određivanju istražnog zatvora, postoji još jedan svjedok koji nije ispitan. Da je ovisilo isključivo o nama, taj bi svjedok bio već davno ispitan, rekao je. Odbio je insinuaciju da se s ispitivanjem svjedoka namjerno odugovlači kako bi se Ivicu Todorića moglo smjestiti u istražni zatvor jer nisu ispitani svi svjedoci u istrazi. Ništa se ne čeka namjerno, jednostavno proces je takav, rekao je. Nije mogao reći kad će posljednji svjedok biti ispitan.

hrt.hr /HIC.hr
foto: arhivVijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre