HIC grbovi-500-100


made in croatia, suveniri

31. kolovoza 2021.
POTPORA ZA VRIJEME COVIDA
Aladrović najavio smanjenje poptpra, država će i dalje podržavati one kojima je to najpotrebnije

Josip AladrovićMinistar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović najavio je smanjenje državnih potpora sektorima koji su ostvarili dobre poslovne rezultate, kao i nastavak potpora onima kojima su one i dalje prijeko potrebne.

“Nije više takva situacija na tržištu rada i u ekonomiji u kojoj moramo imati vrlo intenzivan suport države”, rekao je Aladrović, dodavši da su s više od 12 milijardi kuna neto podržavali poduzetnike i zaposlenike, ali da se bazen onih kojima je ta pomoć potrebna kontinuirano smanjuje.

Ovisno o epidemiološkoj situaciji, rekao je, narednih mjeseci ići će se u daljnje smanjivanje potpora. “Sigurno da će se jedan dio onih koji su primali intenzivnu potporu od strane Vlade Republike Hrvatske sada zbog izmijenjenih ekonomskih okolnosti smatramo da mogu nastaviti sami, uz zadržavanje radnih mjesta i zadržavanje poslovne supstance i svega što je bilo izloženo zbog smanjene poslovne aktivnosti”, rekao je Aladrović.

Istaknuo je da će država i dalje podržavati one kojima je najpotrebnije, dodao da su održali i konzultacije sa socijalnim partnerima i najavio još jedan krug konzultacija te rekao da će do kraja ovoga tjedna obavijestiti na koje će se sektore odnositi odluke o potoporama.

“Ono što sada možemo reći da vidimo kao najizloženije, to su oni sektori koji su vezani za izrazito velika okupljanja, organizatori sportskih, kulturnih događaja, event industrija, putničke agencije… Ostali sektori koji rade u punom kapacitetu, omogućeno im je što zbog dobre turističke sezone, što zbog dobrih ekonomskih pokazatelja poslovna aktivnost slična pretpandemijskoj, promatramo da njima potpora države nije nužna i stoga ćemo ići u smanjenje potpore države tamo gdje nije najnužnija”, rekao je Aladrović, dodavši da ne vjeruje da će se dogoditi dodatne restrikcije. (hr.n1info.com)HIC.hr
foto:arhivCopyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre