HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/

Hrvatski šah, set


zlatnici i srebrnjaci


07.siječnja 2021.
BORBA PROTIV CVOVIDA
Pred kamerama se cjepili predsjednik Milanović i članovi Vlade koji nisu preboljeli Covid

milanović i članovi vlade se cijepili

Danas pred kamerama cijepili su se članovi Vlade koji nisu preboljeli Covid. Nakon njih, javno se pred kamerama na Pantovčaku cijepio i predsjednik Zoran Milanović, a zatim i načelnik Glavnog stožera oružanih snaga Robert Hranj.

5.siječnja cijepila su se, javno, i četiri člana Nacionalnog stožera civilne zaštite, uključujući ravnatelja stožera i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića. Ministar zdravstva Vili Beroš zbog stečenog imuniteta nakon što je prebolio covid nije primio cjepivo. 


Prije cijepljenja Milanović se konzultirao s liječnikom, rekao je, naglasivši kako to svatko treba napraviti.
Uz predsjednika Milanovića, na Pantovčaku se javno pred novinarima cijepio i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH.

U izjavi nakon cijepljenja Milanović je pozvao sve hrvatske građane da učine isto, jer je ističe, to bolje nego razboljeti se od Covida-19.

- Pozivam sve koji žele ali i one koji ne žele i dvoume se, da se cijepe. Cjepivo nije napravljeno napamet, to je vrlo ozbiljan proces potvrđivanja i ono sigurno pomaže, izjavio je Milanović nakon cijepljenja u Uredu predsjednika.

- Mislim da u onom trenutku kada bude veća ponuda od potražnje, odnosno više cjepiva nego onih koji su se voljni cijepiti, tu će biti točka preokreta, dodao je Milanović.

U izjavi i odgovarajući na pitanja novinara nakon cijepljenja, rekao je da između ostalog da - onaj tko se svjesno pored dostupnog i besplatnog cjepiva odluči ne cijepiti, preuzima odgovornost za svoje zdravlje, a kada se procijepi određeni broj ljudi, sustav će biti i rasterećeniji.

Kaže i kako nije normalno da se netko tko obavlja cijepljenje, odnosno, liječnik, i sam ne cijepi.

Milanović je još jednom pojasnio i svoju raniju izjavu o koronavirusu i karijesu, kazavši kako je samo poručio ljudima da budu oprezni, istaknuvši kako to nema veze sa cijepljenjem.

ATENA maslinovo ulje


- To da je nešto opasno i koliko je opasno je jedna tvrdnja, a to treba li se cijepiti i to u trenutku kada cjepivo uopće nije bilo na horizontu, su dvije potpuno odvojene stvari, rekao je.

Naglasio je kako je koronavirus globalni izazov koji je posebno bolan onima koji se razbole, umru i onima koji ostanu bez bližnjih.

- To je ozbiljna stvar, ali za najveći broj ljudi nije. Zato život treba nastaviti koliko je moguće normalno, odnositi se prema tome kao prema nečemu što se može izbjeći, pratiti, čemu ima lijeka, sa stajališta društvenog opreza, higijene, a ako se dogodi, dogodi se, izjavio je Milanović i poručio: Budi oprezan, napravi sve  što možeš  i nemoj se opterećivati da će baš tebe udariti.

S novom isporukom cjepiva nastavlja se cijepljenje i zdravstvenih djelatnika na prvoj liniji. Cijepili su se i liječnici i osoblje KBC-a Sestre milosrdnice, djelatnici stacionara u Areni Zagreb te KBC-a Zagreb, gdje je, prema riječima ravnatelja, iskazan velik interes za cijepljenje.

 

HRT.hr/ HIC.hr
foto:
hrt


Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre