Čestitajte i Vi prijateljima i poslovnim partnerima
Božić i Novu Godinu
na web stranici
Hrvatskog informativnog centra
www.hic.hr

Pošaljite čestitku besplatno
market@hic.hr

market@hic.hr
HIC Usluge
© 1998-2001 CIC.
All Rights Reserved

Božić - Nova g.
2004.
2003.
2001.

šš'››

NEKA NAM, NOVA GODINA 2005 POSTANE GODINA,
SA JOŠ VIŠE POŠTENJA I MEĐUSOBNOG RAZUMJEVANJA

Sada nakon Svih Svetih, nakon što smo položili vijence i zapalili svijeće za naše najmilije i najdraže pokojne kako bi im svjetlost vječna svijetlila. Također i nama na njihovim grobovima. Sada kad smo već postavili prvi adventski vijenac i zapalili prvu tjedansku adventsku svijeću, tako drugu treću i četvrtu po redu, koje će nam gorjeti na stolovima i borovima, nama živima uz misna slavlja i veselje sa rodbinom i prijateljima. Podijeliti ćemo i darove, koje smo stavili pod božićno drvce, povodom proslave rođenja Isusovog, koje će nas podsjećati ujedno na Božić, kad se Isus rodi. Blagdani i svetki uvjek nas podsječaju, na posebne događaje u godini.


ČESTIT BOŽIĆ I SRETNA NOVA GODINA 2005.

Dolazi nam Božić, kojega takodjer želimo simbolično proslaviti, naravno opet na drugačiji način, Božić je - Isusov rođendan. Tako ga je i potrebno tretirati i proslaviti u sklopu svoje rodbine i djece ne zaboraviti na baku i djeda, tetu, tetka, strinu i strica, te uz sve svoje bližnje, treba se sjetiti, svaki u svojim mogućnostima i na stare siromašne same i nemoćne. Naravno, prijatelje i znance. Ne zaboravimo i to, da nam u ničemu ne valja pretjerivati. Umjesto da novac dajemo za skupi nakit, kuće, cvijeće te u plastične skupe borove, kiće i nakita, poklonimo ga rađe potrebitima. Imajmo takodjer ujedno na umu, da nam sve to nije dovoljno činiti, samo za Božićne i Novogodišnje blagdane i praznike. Već nam se je također potrebno družiti kroz cijelu godinu. Božićno vrijeme nam također daje mogućnosti osvrnuti se na godinu koja je na isteku. Ali i na buduću kako bi smo našu domovinu Hrvatsku sami sebi ali i napram Svijetu u kojemu živimo, učinili demokratičnijom, ljudskijom i boljom.

Prošle godine smo se više zajednički zauzimali i masovnije zalagali za općenito društvo dobro i suradnju, što je potrebno i dalje poticati i njegovati. Baš radi onih koji nas nisu možda dobo razumjeli i shvatili. Koliko nam je u ovom globalnom razdoblju potrebno, masovnije okupiti te zajednički surađivati. Bilo to u znanstvenom, političkom, socijalnom, društvenom ili pojedinačnom smislu. Neki su to opet, naopako shvatili samo na politički način. Iako je bilo mišljeno, društveno, gospodarski kulturno, sportski i ekonomski odnosno više ljudski. Neki bi rekli svima se ne može udovoljiti.

KUMSTVO GRADOVA I PRIJATELJA U STRANIM DRŽAVAMA

Društveno se bolje povezati i primamiti i uživati masovniju sklonost svojih članova simpatizera nemože nikome naškoditi. Zato se i ove godine svi zajedno posebno zauzimajmo us sport i kulturu da postanemo jedno tijelo. Odnosno, sa masovnijem udruživanjem, da pokušamo postići konkretnije akcije drustvenoga rada i zalaganja za zajednički boljitak i dijaspore i domovine. Mi koji živimo iz van Hrvatske. Potrebno nam je takodjer ujedniti se i više zauzimati društveno i politički, uz njegovanje već postojećih, za više kumovanja, gradova prijatelja, stranih demokradskih zemalja, te za još bolju gospodarstvenu, političku i društvenu suradnju u čemu se nadamo iduće godine da će nam više pripomoći i naša Matična nam Vlada RH.
Što nam u svakom slučaju može pridonjeti više dobrobiti nego šteti u smislu ulaska RH u EU. Sve to će nam biti moguće ućiniti na demokradski najbolji zajednički način, što nam ne smije biti teško ponoviti i ostvariti, redom, radom,i poštenjem.
U sklopu prijateljstva druženja i društva, najpogodnija nam je već, za započeti, Nova godina 2005. Možda i upoznamo, već sada - uz put, nekoga svoga mogućeg idućeg prijatelja ili člana nekog društva, koji će nam se sviđati, možda upoznamo u nekom dobrom društvu, čak i svog bračnog patnera. Zar to nije lijepo pomisliti, a kuda li sam društveno doživjeti. U društvu ljudi je sve moguće, ništa se ne mora. Ako čovjek u društvo nešto uloži ili se odreče za društvo nečega privatnoga. Onda je lako zamisliti. Da se od bilo kojeg društva može postići i koristi, pa čak i nešto zaraditi. Bude li društvo veselije, ako se radi poštenije kod podjele, u korist za sve jednako, biti će i masovnije, bez ikakovih problema. Kada već spominjemo poštenje.


ISKRENOST SE POŠTENJEM NAGRAĐUJE

Mnogi u našoj domovini uključujući i naš u dijaspori makar su koji puta nepošteno prošli. Treba se sjetit i onih, ima ih na rubu vlastite egzistencije koji su radi nepoštenog dijelovanja pojedinaca bili na koji način osiromašeni i zakinuti do propasti.
Ostali, bez gospodarstva, kuće i ognjišta, zemljišta, neki goli i bosi, nmoćni u vlastitoj zemlji, potrebiti, sve do onih od razni pravnih dokazivanja, bolesnih i čak na kraju kraja siromašni. Kojima je potrebno umjesto oduzimanja,- svekolika državna i društvena pomoć.Vjerojatno je za pomisliti da će im i to goditi, ako ih već društveno spomenemo, pa im se nataj način priključimo i makar saslušajmo i ispunimo njihove želje koliko god je moguće, uz rodbinu i prijatelje uz ostale građane i pojedince dobre volje. Kako bi godina 2005. pridonjela svima nama još više
- osjećaja ljudskosti, poštenja jednih prema drugima. Iskrenost se poštenjem nagrađuje, to je naša moralna i društvena obaveza.

Čestit Božić i Sretnu Novu 2005. godinu
Želimo, Vam i Vašim najdražima mnogo sreće, blagoslov Svemogućeg,
i da te najznačajnije blagdane sprovedete u miru i dobrom raspoloženju.
Ujedno, sretan put i povratak, svima onima koji su na putu u domovinu.

Josip Mayer

Christmas bells

Hrvatski informativni centar
Meduliceva 13, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel. (++385 1) 4848 631, fax. (++385 1) 4848 634
Vaša besplatna čestitka: market@hic.hr