HIC grbovi-500-100
zagreb-vijestizastave-stalci-koplja

zastava na stalku


 

 

07.svibnja 2021.
MEĐUNARODNI SAJAM CVIJEĆA U ZAGREBU
Odgađa se Floraart zakazan za 10.-16. svibnja, novi termin još nije poznat

Floraart-2021


Odgađa se međunarodna vrtna izložba "Floraart", koja se na zagrebačkom Bundeku trebala održavati
od 10. do 16. svibnja, priopćeno je u četvrtak iz Ureda uprave Zagrebačkog holdinga. Razlog odgađanja su određene preporuka Civilnog stožera Republike Hrvatske.

Postupamo sukladno preporukama Stožera civilne zaštite RH. Vjerujemo kako ćemo uskoro imati
novi termin
i s njime upoznati zainteresiranu javnost", kažu u Holdingu.

Radujemo se međunarodnoj izložbi cvijeća koja se prostire na više od 300 tisuća četvornih metara otvorenog prostora, gdje je moguće poštovati epidemiološke mjere.

Naglašavamo kako su nam zdravlje i sigurnost naših izlagača i posjetitelja na prvom mjestu, poručuju organizatori iz Zagrebačkog holdinga, podružnice Zrinjevac.

Održavanje ovogodišnjeg "Floraarta" bilo je u ponedjeljak najavljeno na konferenciji za novinare na Bundeku.

Organizatori su tada rekli da će na 55. Međunarodnoj vrtnoj izložbi "Floraart" sudjelovati 180 izlagača, bit će zasađeno 125.000 biljaka, a izložba će obuhvatiti preko 2000 četvornih metara.

- Radnici Zrinjevca uređuju zelene površine kako bi od 10. svibnja, kada ćemo otvoriti 55. 'Floraart', naše jezero i cijeli park zasjali punim sjajem, rekla je tada obnašateljica dužnosti gradonačelnice Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.

Voditelj Zrinjevca Igor Toljan rekao je da su uspjeli dogovoriti oko 180 izlagača. Ostale popratne manifestacije su malo reducirane, ali tradicionalna natjecanja će se održati u okviru epidemioloških mjera na otvorenom prostoru, najavio je.


Floraart će se održati , u novom terminu koji će naknadno biti određen, uz poštivanje epidemioloških mjera. Posjetitelje ove godine očekuje bogat program. (hrt.hr)

hrvatski šah, komplet

Uz 16. Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola, najavljen je i tradicionalan Hrvatski kup florista. Za ljubitelje prirode tu je i edukacija o zmijama organizirana u suradnji sa zagrebačkim Zoološkim vrtom, a tu su i instalacije dizajnera, arhitekta i aranžera. Uz to, posjetitelje očekuje i glazbenom programu na pontonskoj pozornici.

Unazad 55 godina Floraarta najprije smo na gornjogradskim ulicama kupovali presadnice za naše balkone, potom se izložba preselila u Boćarski dom, no od 2006. godine, nakon uređenja Bundeka, Floraart je zasjao punim sjajem. Danas imamo respektabilnu izložbu svjetskog glasa˝, poručuje Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnice Grada Zagreba.

Martina Bienenfeld, direktorica TZ grada Zagreba istaknula je kako ove godine podržavaju boravak u prirodi i zeleni turizam.

˝Svjedoci smo da već postoje turističke aktivnosti i kretanja u našem gradu, pa vjerujem da će Floraart biti još jedan motiv gostima da dođu u Zagreb˝, smatra Bienefeld.

Ulaz na sajam besplatan

Kako napominje Igor Toljan, voditelj podružnice Zrinjevac i predsjednik Izvršnog odbora Floraarta 2021., ulaz je tradicionalno besplatan, a preporuka je da građani parkiraju na istočnom parkingu Zagrebačkog velesajma“, istaknuo je

Inače, Floraart organizira Zagrebački holding – podružnica Zrinjevac, suorganizator je Grad Zagreb, uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba.(poslovni.hr)


HIC.hr
foto:Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre