HICmade in croatia

 

29.veljače 2020.
ODRŽANA DORA 2020.
Damir Kedžo s pjesmom "Divlji vjetre" predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu

Damir Keđo

Hrvatsku će na ovogodišnjem Izboru za pjesmu Eurovizije u Nizozemskoj predstavljati Damir Kedžo s pjesmom "Divlji vjetre''! Zbrojem glasova stručnoga žirija te gledatelja i slušatelja Hrvatske radiotelevizije dodijeljeno mu je najviše bodova, a u konkurenciji je bilo ukupno 16 pjesama.

Kedžo će Hrvatsku predstaviti 12. svibnja, nastupom u drugom dijelu prve poluzavršnice najvećega svjetskog televizijskoga glazbenog natjecanja.

Pobjedniku koji nije mogao skriti uzbuđenje i veselje, statuu Dore, rad umjetnika Ivice Propadala, uručio je glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić. Nizozemski veleposlanik Nj.E. g. Hendrik Jan Voskamp u ime nizozemskog naroda zaželio mu je sreću na ovogodišnjem Izboru za pjesmu Eurovizije, koji će se održati u Rotterdamu.

Izvođači koji su se borili put u Nizozemsku bili su Elis LovrićBojan JambrošićEdi AbaziZdenka KovačičekAlen Vitasović & Božidarka-Matija ČerinaĐanaAklea NeonNikola MarjanovićLorenzo feat Dino Purić & Reper iz sobeMarin Jurić-ČivroLorena BućanIndiraJure BrkljačaColoniaMia Negovetić i Damir Kedžo.

Glazbeno-televizijski spektakl otvorio je naš prošlogodišnji pobjednik Dore Roko Blažević s pjesmom "The Dream" s kojom nas je potom i predstavljao na Eurosongu u Tel Avivu.

Nakon izvedbi svih 16 izvođača, u show programu, uz Roka Blaževića nastupili su i finalisti treće sezone popularnog The Voicea, Filip RudanBernarda Bobovečki Albina Grčić.

Potom je glasalo pet ocjenjivačkih sudova smještenih u HRT-ovim centrima (Split, Rijeka, Osijek i Čakovec/ Varaždin) i u Zagrebu. Glasanje žirija u zbroju donijelo je 16 bodova Miji Negovetić i pjesmi When it Comes to You, 15 bodova i pjesmi Damira Kedže Divlji vjetre te 14 bodova Indirinoj You Will Never Break My Heart.

Ukupni glasovi publike donijeli su pak 16 bodova pjesmi Divlji vjetre , 15 bodova pjesmi When it Comes to You te 14 bodova pjesmi You Will Never Break My Heart.

Pjesme su izvođene prema pravilima Eurosonga na glazbenu matricu s izvođenjem svih vokalnih dionica uživo. Maksimalno dopušten broj izvođača na pozornici je bio šest.

Natjecanje i show program televizijsko-glazbenog spektakla Dora 2020. vodile su sjajne mlade voditeljice Doris Pinčić Rogoznica i Zlata Mueck Sušec u društvu iskusnih majstora svog zanata, Mirka Fodora i Duška Ćurlića.

Zahtjevnu režiju krune Glazbenih dana u Opatiji potpisao je Mario Vidosavljević, dok je urednik projekta bio Tomislav Štengl.

Podsjetimo, prošle se godine Izbor hrvatske pjesme za Pjesmu Eurovizije nakon višegodišnjeg izbivanja vratio u Opatiju, grad festivala iz kojeg je Dora i krenula, s njom se u Opatiju vratio i stari sjaj i tradicionalni medijski šušur, a u izravnim prijenosima iz Opatije na ekrane HTV-a i u eter Hrvatskog radija vratio se vrhunski glazbeni, zabavni i show program.


pogledajte galeriju jutarnjeg lista


Damir Kedžo-Divlji vjetre
hrt/HIC.hr
foto:

 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre