HIC grbovi-500-100USKRS U HRVATA
http://www.hic.hr/uskrs-hrvata.htm


Hrvatski šah, set


zlatnici i srebrnjaci
03.travnja 2021.
DRUGI USKRS U UVJETIMA COVIDA
Državni vrh vjernicima čestitao Uskrs


Uskrs, Zagreb
velike pisanice ispred Zagrebačke katedrale, oslikali ih naivni umjetnici
Predsjednik Republike Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputili su uskrsnu čestitku vjernicima katolicima.


Čestitka premijera Plenkovića

"Uime hrvatske Vlade i osobno od srca vam čestitam Uskrs!
I ove godine najveći kršćanski blagdan dočekujemo u izazovnim i zahtjevnim okolnostima. Stoga nam je više no ikad potrebno uzajamno povjerenje, razumijevanje i poštovanje.

Ohrabreni nadom i vjerom, uvjeren sam da ćemo uspješno prevladati izazove s kojima smo suočeni. Neka nas radost Uskrsa potakne na obiteljsko zajedništvo, odgovornost i jedinstvo.

Ovo vrijeme istinske dobrote i bliskosti ogleda se i u brizi za naše bližnje. Pokažimo solidarnost i spremnost za pomoć drugima, osobito onima koji su najugroženiji u našem društvu.

Želim da vam ovaj blagdan Uskrsa bude ispunjen mirom, zdravljem i radošću. Sretan i blagoslovljen Uskrs!" poručio je premijer.Čestitka predsjednika Milanovića

''Najveći kršćanski blagdan, Uskrs, vjernici i ove godine dočekuju izloženi izazovu koji je pred sve nas, ne samo u Hrvatskoj nego u cijelom svijetu, postavila pandemija i s njom povezane prijetnje koje ugrožavaju prije svega zdravstvenu, socijalnu i društvenu sigurnost i mir naših građanki i građana'', započeo je svoju objavu na službenom Facebook profilu.

Dodao je i da u ''teškim i izazovnim vremenima blagdan Uskrsa treba nas podsjetiti na najvažnija vjerska, ali i na opća svjetovna načela - dobrotu, zajedništvo i ljubav prema bližnjima, a svim kršćanskim vjernicima treba učvrstiti vjeru i nadu u pobjedu svjetla i novi početak''.Čestitka Gordana Jandrokovića

"Prolazeći kroz korizmeno vrijeme, u miru, otvorenog srca i s radošću dočekujemo najveći kršćanski blagdan. Svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i svijetu, svim hrvatskim građankama i građanima te svim vjernicima želim sretan i blagoslovljen Uskrs", stoji u Jandrokovićevoj čestitki, poslanoj u subotu.

Predsjednik Sabora istaknuo je da Kristovo uskrsnuće proživljavamo i ove godine u izazovnim okolnostima uzrokovanim pandemijom i posljedicama potresa, što je ostavilo traga na mnogima od nas. "Zbog toga smo posebno u mislima s našim sunarodnjacima u potrebi i sa svima onima koji trpe bolest, osamljenost, patnju, nepravdu i ponekad osjećaj beznađa", naglasio je.

Jandrković dodaje da je Uskrs vrijeme nade jer život pobjeđuje smrt, a svjetlo tamu te nas osnažuje da premostimo sve životne poteškoće. "I stoga neka uskrsno ozračje donese radost i mir svima u potrebi, a nas pozove da zastanemo, preispitamo sebe i naš odnos prema drugima", zaželio je.

Slaveći svetkovinu Uskrsa, slavimo univerzalne, neprolazne i temeljne ljudske vrijednosti koje počivaju na ljubavi i hrabre našu vjeru i nadu u bolje sutra, naglašava Jandroković.

"Isto tako, molimo za hrvatsku domovinu, za njezin oporavak, stabilnost i bolji i sretniji život naših građana. U duhu Uskrsa, iskažimo ponovno zahvalnost znanim i neznanim herojima koji brinu o zdravlju i životima drugih te brojnim našim sugrađanima koji velikodušno izlažu sebe kako bi pomogli bližnjima. Slijedimo taj primjer prihvaćanja poruke Uskrsa i osnaživanja solidarnosti i zajedništva među ljudima. Svatko od nas svojim primjerom može učiniti da društvo bude bolje", poručio je u uskrsnoj čestitki predsjednik Hrvatskoga sabora.


Uskr su Hrvata


hrt.hr / HIC.hr
foto: arhivCopyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre