HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
HIC-vijesti-gospodarstvozlatnici i srebrnjaci

Atena extra djevičansko maslinovo ulje

 

01.travnja 2021.
POMOĆ POTRESOM POGOĐENOM STANOVNIŠTVU
Tomo Medved: Pleter će pripremu hrane na Banovini predati lokalinm ugostiteljima

Tomo MedvedN
ačelnik Stožera za saniranje posljedica potresa Tomo Medved otkrio je i da bi pripremu i podjelu hrane na Banovini mogli od tvrtke Pleter preuzeti odomaći ugostitelji.

Medved je od jedinica regionalne i lokalne samouprave zatražio da se vide mogućnosti lokalnih ugostitelja kako bi preuzeli pripremu i distribuciju hrane a trošak pripreme i distribucije preuzet će država.

Odluke Vlade

Vlada je na zadjnoj sjednici donijela 32 važne odluke vezano uz sanaciju štete koja je golema i pomoć pogođenom stanovništvu. 

- Novčana pomoć građanima za nužnu zaštitu i popravak zgrada, odnosno obiteljskih kuća oštećenih potresom povećava se s 12 na 16 tisuća kuna po stambenoj jedinici u zgradi - te s 12 na 25 tisuća kuna za obiteljske kuće.
Cilj nam je omogućiti da se što prije osposobe objekti koji imaju manja oštećenja, a takvih je oko 20 tisuća. Intenzivne sanacije takvih objekata će biti do početka svibnja, rekao je Medved.

- U travnju se produljuje oslobađanje plaćanja električne energije stanovništvu Sisačko-moslavačke županije. Uz to najavio je i nastavak mjere oslobađanja plaćanja RTV pristojbe  za sljedeća tri mjeseca.

- Stanovništvo sisačko-moslovačke županije se oslobađa plaćanja željezničkog prijevoza i cestarine od Zagreba do Siska. 

hrvatski šah, komplet
hrt/HIC.hr
foto:arhiv

 


Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre