HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/



poklon paketi

pokon paketi

07.listopada 2020.
PRVA PRESUDA
Todorić i suoptuženici oslobođeni, nisu dokazane optužbe
Agrokor-Todorić


Ivica Todorić, Ante Huljev, Piruška Canjuga i Nicole de Rossi danas su oslobođeni optužbe da su preko računa švicarske tvrtke oštetili Agrokor za 1,26 milijuna eura. To je prva presuda u postupku koji se vodi protiv Ivice Todorića za gospodarski kriminal. Presuda je izrečena danas na Županijskom sudu u Zagrebu.

Odbijen je prijedlog da se oduzme imovinska korist od tvrtke AG Sigman.

– Nakon provedenog dokaznog postupka nije dokazano da bi optuženi počinili kaznena djela na način kako im se to stavlja na teret. Da bi bili proglašeni krivima mora biti dokazan svaki navod iz popisa optužnice, da su optuženici poduzimali radnje na način kako im se to stavlja na teret u optužnici.

U ovom postupku činjenični navodi iz optužnice nisu dokazani – pojasnila je sutkinja.

Četvorku je tužiteljstvo teretilo da su iz Agrokora preko računa jedne švicarske tvrtke izvukli 1,2 milijuna eura za usluge koje nisu obavljane.

afera AGROKOR

Todorićevi suoptuženici nijekali su krivnju te su tvrdili da je riječ o obavljenom poslu. Tužiteljstvo je, s druge strane, smatralo da su navodi optužnice dokazani, odnosno da je bila riječ o poslu koji nije obavljen.

Predložila je da se četvero optuženih proglasi krivima i osudi po zakonu, a tvrtki AG Sigman oduzme novac. (vecernji.hr)

HIC.hr
foto:arhiv

 


Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre