HIC kuglice za bor

zg-vijesti
UNIKATNI
poklon proizvodi


pokon paketi

03.prosinca 2019.
IZGRADNJA NOVE SLJEMENSKE ŽIČARE
Rdovi dobro napreduju, probno puštanje očekuje se početkom iduće godine

izgradnja sljemenske žičare

Zahvaljujući povoljnim vremenskim uvjetima, izgradnja sljemenske žičare teče prema planu. U malo više od šest mjeseci obavljen je veći dio građevinskih radova i već se vide obrisi jedne od najvećih žičara u Europi.

Donja postaja sa staklenim pročeljem te četiri nadzemne i dvije podzemne etaže trebala bi biti pod krovom do kraja godine.

Još toliko tona i čelika već sada osigurava sljemenskoj žičari dimenzije jedne od najvećih takvih u Europi. Na 12 tisuća četvornih metara, uz putnički terminal i 211 parkirališnih mjesta pod zemljom, tu će biti ugostiteljski objekti, trgovine, uredi, prostor za sportske aktivnosti. 


torbe tkanica


Zbog naknadnih izmjena projekta - cijena je narasla na 560 milijuna kuna s PDV-om, što je dvostruko više od troškova izgradnje rotora. Buduća žičara, koja se ne gradi iz europskih fondova, bit će kilometar duža od stare koja je bila u funkciji od 1963. do 2007., i uglavnom će pratiti njezinu trasu. 

Radnici austrijske tvrtke Doplmajer već bi početkom iduće godine trebali početi postavljati posebnu opremu, a nakon njihova dolaska neće trebati dugo čekati do probnih vožnji novih gondola.


Počela izgradna nove sljemenske žičare

Potpisan ugovor za gradnju sljemenske žičare


hrt.hr/HIC.HR
foto:
Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre