HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/


Hrvatski šah, set


zlatnici i srebrnjaci

11.siječnja 2021.
ZA PRIVREMENI SMJEŠTAJ NASTRADALOG STANOVNIŠTVA
U Petrinji se priprema izgradnju kontejnerskog naselja,u Sisku se priprema hotel Panonija


priprema kontejnerskog naselja u Petrinji


U Petrinji se priprema izgradnja kontejnerskog naselja, pripreme su u tijeku. Na 10 000 četvornih metara postavit će se 100 kontejnera za privremeni smještaj te vrtić i kuhinja. Ministar obrane tijekom obilaska grada pozvao je privatne ugostitelje da, uz državnu tvrtku Pleter, nastave posluživati hranu.

Miinistar obrane Mario Banožić u pratnji načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH admirala Roberta Hranja obišao je pripadnike Hrvatske vojske angažirane na inženjerijskim radovima u pripremi prostora za postavljanje kontejnerskog naselja u Ulici Sajmište, iza zgrada broj 4 i 6.
Sve se radi sukladno uputama koje dogovara Stožer i vidim da je to jedan sustavan pristup i ne rade se paušalna rješenja. Danas ćemo odvoziti i otpad kako je dogovoreno s jedinica lokalne samouprave, ističe Banožić.


U stambenom naselju Sajmište mi smo uložili oko 40 milijuna kuna, imamo blizu infrastrukturu i mislim da je to jedno privremeno rješenje koje je dobro, rekao je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

- Ja sam kao gradonačelnik ponekad nestrpljiv, imamo 100 jedinica stambenog kapaciteta. Uusuglasili smo se da tu stavimo i kuhinju te jedno malo dječje igralište, dodaje. Nismo u Sibiru, moramo raditi, osuđeni smo na rad, istaknuo je Dumbović. Rekao je da želi pomoći i poduzetnicima, moramo im dati određene potpore.
Stambeno naselje priprema vojska , u Petrinji je više od 360 vojnika.


Pleter započeo s radom

Ovo je jedan od modela privremenog stambenog zbrinjavanja, rekao je Tomo Medved. Ovdje je važno naglasiti da sinergija koju imamo između županije, gradova i općine i bez obzira što smo svi nestrpljivi, radimo koordinirano. Vrlo smo odgovorno pristupili upravljanju ovom krizom, rekao je Medved.

- Tražio sam još veći angažman na terenu kako nijedan čovjek ne bi bio prepušten sam sebi. Danas smo u sustav prehrane angažirali i tvrtku Pleter uz napomenu da naši vrijedni ugostitelji, kojima se i ovom prigodom zahvaljujem posebnu zahvalu, nastavljaju onako kako su to radili i sada. Pleter uzima pripremu hrane poglavito za šire područje Petrinje, ruralna područja okolice Gline po modelu da načelnici i gradonačelnici upućuju prema Stožeru potrebe za hranom i definiraju punktove, te preuzimaju podjelu na svojem području, istaknuo je.

Niti jedan čovjek ne smije i neće ostati gladan, napomenuo je Medved.Sisački hotel Panonija se priprema za prihvat 160 stanovnika

Ministar Darko Horvat najavio je u nedjelju da se kreće u brzu obnovu sisačkoga Hotela Panonija, nakon što je detaljnim pregledom utvrđeno da mu nisu oštećeni osnovni konstrukcijski dijelovi i da je statički siguran za prihvat oko 160 stanovnika Siska i okolice.

Nakon dogovora s gradonačelnicom i uz angažman poduzetnika sisačkoga kraja, započinjemo s njegovom obnovom, rekao je ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat u izjavi koju prenosi Ministarstvo.

Izvijestio je da su statičari u nedjelju detaljno pregledali Hotel Panoniju i utvrdili da osnovni konstrukcijski dijelovi nisu oštećeni, te da je hotel statički siguran za prihvat oko 160 stanovnika Siska i okolice.

Horvat je istaknuo je kako započinju s obnovom Panonije kako bi ju priveli svrsi što je prije moguće te započeli preseljenje dijela građana iz školske športske dvorane u hotel u kojem mogu osigurati sve potrebne epidemiološke mjere i prehranu.

Dodao je kako se upravo na pitanje osiguranja privremenog i budućeg trajnog stambenog zbrinjavanja građana odnosi i prioritet njegova angažmana, kao i resora kojeg vodi.


HRT/ HIC.hr
foto:hina

 
Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre