HIC https://made-in-croatia.com.hr/hr/proizvodi/drzavna-i-druga-obiljezja-drzavna-obiljezja-213
vijkesti-crna kronika


zlatnici i srebrnjaci


31.svibnja 2021.
UOBJSTVO U VARAŽDINU
Od posljedica napada preminuo profesor jedne škole

policijsko auto

Djevojka i troje mladića kazneno su prijavljeni zbog ubojstva nakon što je jučer navečer preminuo teško ozlijeđeni muškarac kojeg su oni dan prije pretukli u Varaždinu. Doznaje se da je 35-godišnjak bio profesor u jednoj varaždinskoj školi. Policija je u roku od samo nekoliko sati nakon napada locirala i uhitila 24-godišnju žensku osobu i tri muške osobe starosti 20, 25 i 29 godina.

Prema informacijama koje je dobio HRT-ov portal iz neslužbenih izvora, a koje zasad nisu službeno potvrđene, navodno je u klubu jedne varaždinske udruge došlo do nesuglasica između vidno alkoholiziranoga 35-godišnjeg profesora i četvero okrivljenih, pri čemu je alkoholizirani 35-godišnjak navodno provocirao. To je okrivljene izazvalo da 35-godišnjaka izbace iz kluba.

Profesor je potom navodno pozvao policiju, koja je došla i otišla, a četvorka ga je nakon odlaska policije fizički napala i nanijela mu teške ozljede od kojih je naposljetku i preminuo.


Prema informacijama koje smo dobili, napadači su krenuli sa šamaranjem, a tukli su ga navodno i lokotom za bicikl te palicom po glavi, pa i udarali nogama. Zatim su mu razbili mobitel, uništili dokumente i uzeli tenisice, a naposljetku su se i pomokrili na njega. Navodno je jedna od okrivljenih osoba sve to snimala mobitelom.Ostavili ga da leži na asfaltu

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su navedene osobe na ulici Graberje ispred jedne udruge fizički napale 35-godišnjaka, te ga izudarali drvenim palicama po glavi i tijelu i nanijeli mu teške ozljede, nakon čega su ga teško ozlijeđenog ostavili da leži na asfaltu. Teško ozlijeđeni muškarac je pronađen od strane prolaznika, navodi policija u službenom priopćenju izostavljajući detalje napada.

30. svibnja u večernjim satima uslijed zadobivenih ozljeda teško ozlijeđeni muškarac je preminuo u bolnici.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sve osumnjičene osobe su jučer tijekom večeri i jutros predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Ubojstva, objavila je policija.

 

hrt/HIC.hr
Foto: arhiv