HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
poklon paketi

pokon paketi

zlanici-srebrnjaci

12.rujna 2020.
STRADALNICI OD POTRESA
Zagrepčani se iz studentskog doma premještaju u hostel Arenu

hostel Arena

Zagrepčani koji su stradali u nedavnom potresu i ostali bez svojih domova bili su privremeno smješteni u studentski dom Cvjetno naselje a sada zbog smještaja studenata u novoj akademskoj godini moraju iseliti. Njihov novi smještaj je hostel Arena u Zagrebu, prvi stanari su već danas uselili.

Od 241 osobe većina se seli u hostel Arenu. Oni koji imaju automobil počeli su preseljenje danas,
 za ostale će prijevoz biti organiziran u ponedjeljak.

Tako je danas iz studentskog doma Cvjetno naselje u Hostel Arena preselio 61 sugrađanin čiji su domovi stradali u potresu, a smješteni su u 30 soba, priopćeno je iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika.


Novim stanovnicima hostela na raspolaganju je prostor za druženje, rekreaciju te restoran u kojem su osigurana tri besplatna obroka na dan.

U hostelu je osiguran smještaj za 241 osobu, a danas su u hostel useljavale uglavnom višečlane obitelji koje posjeduju vlastite automobile za koje je ispred hostela osiguran besplatan parking.

U ponedjeljak i utorak u 9, 12 i 15 sati, a u slučaju potrebe i kasnije popodne, autobusi ZET-a prevozit će sugrađane iz studentskog doma u Hostel Arena.

Grad Zagreb jučer je iz Vlade, naime, dobio Nalog za mobilizaciju Hostela Arena za smještaj sugrađana stradalih u potresu, koji su do sada boravili u studentskom domu Cvjetno naselje.

Ministar državne imovine Darko Horvat posjetio je jučer Studentski dom Cvjetno naselje i potpisao odluku temeljem koje će se većina stanara preseliti u novi privremeni smještaj Hostel "Arena" Zagreb. 

Prema uputi gradonačelnika Milana Bandića predstavnici Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga, obišli su sugrađane stradale u potresu koji su danas uselili u Hostel Arena.

Temeljem jučerašnjeg naloga gradonačelnika Bandića, a na zahtjev sugrađana, kupljeni su frižideri koji su danas postavljeni u sobama. Na zahtjev gradonačelnika osiguran je i organiziran prijevoz za školarce, navodi se u priopćenju.

U hostelu se nalazi i ured Crvenog križa Grada Zagreba, a od ponedjeljka ujutro će djelovati i gradski ured u kojem će sugrađanima na raspolaganju biti predstavnici ureda za gospodarstvo, obrazovanje, socijalu, UHS, imovinu i GSKG.

Ispred hostela po potrebi će biti smješten pokretni ured Holdinga.
torbe tkanica
HRT/ HIC.hr
foto:
 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre